Březen 2008





Oslavenec!

30. března 2008 v 10:53 | maja |  Rubeus Hagrid / Robbie Coltrane
Obrázek “http://th199.photobucket.com/albums/aa63/x_Patronus_x/Harry%20Potter/Hogwarts/Hagrid/th_ththumb_rubeushagrid1.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Robbie Coltrane dnes slaví 58. narozeniny, tak hodně štěstí!!


Tom Felton ve filmu Anna a král

30. března 2008 v 10:44 | maja |  Draco Malfoy\ Tom Felton
To bych vůbec neřekla, že to je on x)

Avatary s Harrym a Ginny

30. března 2008 v 10:42 | maja |  Avatary
Ten poslední je super!
Harry and GinnyHARRY AND GINNYHarry and GinnyHarry and GinnyHarry and GinnyHarry and GinnyHarry and GinnyGinny amp Harry 21Ginny amp Harry 23GINNY AND HARRY


Harry a Ginny

30. března 2008 v 10:39 | maja |  Obrázky
Harry_and_Ginny_by_Chpi.jpg Harry and Ginny image by maybaby22

Emm jako upír xD

30. března 2008 v 10:38 | maja |  Hermiona Grangerová\ Emma Watson
To je hrůza.. xD


Můj blend s Danem

29. března 2008 v 12:50 | maja |  Moje tvorba
Tak jsem udělala blend s Danem..no doufám, že se bude líbit, není nic moc extra.. x)

Soutěž o nej film..

28. března 2008 v 21:12 | maja
Tak sme se přihlásily na jednom blogu konkrétně TADY do soutěže o nej film a zastupujeme tam Harryho Pottera..tak všichni kdo tenhle film máte rádi hlasujte!!


Životopis Harryho

27. března 2008 v 11:53 | Teri |  Duddley Dursley/Harry Melling

Harry Melling

Herec

Datum narození: 13.03.1989
Místo narození: Londýn, Velká Británie
Znamení: Ryby
Harry Melling hraje zkaženého bratrance Muggle Dudleyho. Role Dudleyho v prvním díle Harryho Potrera byla první rolí Harryho Mellinga. Zájem o hraní však měl již jako pětiletý chlapec, kdy začal navštěvovat sobotní hodiny tance, zpěvu a hraní v divadelní škole The Sue Nieto. Od devíti let byl členem dramatické skupiny divadla mladých v Millfieldu.
Filmografie:
2007 Harry Potter a Fénixův řád
2001 Harry Potter a Kámen mudrců

Životopis Ralpha

27. března 2008 v 11:48 | Teri |  Lord Voldemort/Ralph Fiennes

Ralph Fiennes

Herec

Datum narození: 22.12.1962
Místo narození: Suffolk, Anglie
Znamení: Kozoroh

Od dětství projevoval výtvarné vlohy. Po několika měsících studia výtvarného umění v Chelsea College of Art and Design ho však začalo přitahovat herectví. Absolvoval Royal Academy of Dramatic Art (RADA; 1983-85) v Londýně a hned nastoupil angažmá v souboru Regents Park Theatre.

O dva roky později se stal členem National Theatre. Během následujícího angažmá v souboru Royal Shakespeare Company (1988-90) vytvořil na jevišti velké shakespearovské postavy: Jindřicha VI. v Králi Jindřichu VI., Troila v Troilus a Kressida, Romea v Romeovi a Julii, Edgara v Králi Learovi a Klaudia v Mnoho povyku pro nic.
Stejně přesvědčivě se zhostil úlohy velitele koncentračního tábora Amona Goetha, za jehož ztvárnění v historickém dramatu
Schindlerův seznam získal mj. Cenu newyorských film. kritiků 1993, cenu Národního sdružení film. kritiků 1993, cenu BAFTA 1993, nominaci na Oscara 1993 a na Zlatý glóbus 1993.


V roce 2002 se objevil v jedné z hlavních roli kriminálního snímku Červený drak a roku 2005 si zahrál ve filmové adaptaci románu John Le Carré Nepohodlný. Ralph Fiennes hraje filmové ztvárnění jedné z nejděsivějších záporných postav literatury, Lorda Voldemorta ve čtvrtém pokračování série o Harrym Potterovi s názvem Harry Potter a Ohnivý pohár.

Filmografie:
2006 Land of the Blind
2005 Harry Potter a Ohnivý pohár
2002 Pavouk
1999 Oněgin

Životopis Robert

27. března 2008 v 11:34 | Teri |  Kornelius Popletal/Robert Hardy

Robert Hardy

Herec

Datum narození: 29.10.1925
Místo narození: Cheltenham, Gloucestershire, Velká Britá
Znamení: Štír
Zkušený divadelní herec Robert Hardy hraje ministra kouzel Kornelia Popletala. Hardy začínal v Shakespearově divadle ve Stratfordu v roce 1949, kde odehrál mnoho sezón. Mnoho diváků si jej pamatuje díky roli Winstona Churchilla v The Wilderness Years.

Životopis Jasona

27. března 2008 v 11:26 | Teri |  Lucius Malfoy/Jason Isaacs

Jason Isaacs

Herec

Datum narození: 06.06.1963
Místo narození:Liverpool, Anglie
Znamení: Blíženci
Jason Isaacs si v roce 2005 zahrál ve snímku Harry Potter a Ohnivý pohár a zopakoval si tím roli zákeřného Lucia Malfoye, kterého si zahrál již v předchozím díle, nesoucím název Harry Potter a tajemná komnata (2002). Jeho herecký rejstřík je nesmírně široký a dokazuje, že je jedním z největších hereckých chameleónů své generace a kromě Harryho Pottera se v roce 2005 objevil v příjemné romantické komedii Devět životů.

V roce 2003 jej kritika vynášela podruhé, neboť se objevil v hořkosladké komedii Vášnivost, která získala velmi pozitivní recenze. V roce 2001 se objevil v roli kapitána Mike Steelea v úspěšném a kritikou i diváky ceněném filmu Černý jestřáb sestřelen.

Jason Isaacs se také v roli mezinárodního špióna objevil po boku Jackie Chana v komedii Tuxedo, velel Nicholasi Cageovi ve snímku Johna Woo Kód Navajo a v ženském oblečení i ve filmu Listopadová romance.Od role velitele Williama Tavingtona ve snímku Patriot, je na plátně prakticky neustále. Za tuto roli získal nominaci na cenu, kterou každoročně uděluje London Film Critics' Circle.

Z ostatních filmů jmenujme Hranice lásky, divácký hit Armageddon, Dračí srdce, Divorcing Jack a The Last Minute, kde nejen obstojně tančil, ale i zpíval.
Filmografie
2006 Friends with Money
2005 Elektra
2002 Tuxedo
2002 Vášnivost
2001 Hotel
2000 Patriot

Životopis Timothy

27. března 2008 v 11:19 | Teri |  Peter Pettigrew/Timothy Spall

Timothy Spall

Herec

Datum narození: 27.02.1957
Místo narození: Londýn, Velká Británie
Znamení:Ryby
Timothy Spall je už více než 20 let pro filmové a televizní diváky známou tváří. Nejprve váhal mezi kariérou herce a profesionálního vojáka.Nakonec se rozhodl být hercem.Studoval londýnskou Royal Academy of Dramatic Arts (RADA).
Natočil více než 30 filmů, jako například psychologickou tragikomedii Tajnosti a lži nebo hořkou komedii Život je sladký. Zaslouženě za ně získal ceny BAFTA, nominace na London Film Critics' Circle Award v kategoriích Nejlepší herec a Nejlepší herec ve vedlejší roli..

Z dalších filmů jmenujme především Vanilkové nebe, Marné lásky snaha a Hamlet, Pod ochranou nebe aj.
Spall je také respektovaným hercem ve světě televizního dramatu. Získal nominaci na cenu BAFTA v kategorii Nejlepší herec za drama Mutual Friend.
Mimo role u filmu a v televizi zůstává Spall stále věrný i divadelním prknům.
Timothy Spall byl oficiálním hostem MFF v Karlových Varech 2000, kde uvedl muzikál podle Shakespearovy komedie Marná lásky snaha.

V roce 2005 si zahrál roli bezpáteřního Červíčka Petera Pettigrewa, Voldemortova věrného služebníka a zrádce rodičů Harryho Pottera ve filmu Harry Potter a Ohnivý pohár. O rok dříve ztvárnil tuto postavu ve filmu Harry Potter a vězeň z Azkabanu.
Filmografie
2001 Rocker